Fysiotherapie

.... bij u thuis!

Samenwerking

______________________________________________________

Rondom de cliënt werk ik samen met verschillende hulpverleners, zoals thuiszorgmedewerkers, huisartsen, logopedisten, ergotherapeuten, diëtisten, sportinstructeurs, fitnessmedewerkers, revalidatieartsen, enz..

Met de  onderstaande organisaties heb ik een samenwerkingscontract getekend.

 

 

Samenwerking met Buurtzorg Haren in Buurtzorg + team

 

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Wie wil dat niet? Het Buurtzorg + team in Haren levert hier een belangrijke bijdrage aan. Binnen dit team werkt Buurtzorg Haren samen met ergotherapie Haren en fysiotherapiepraktijk Karin de Jong.

 

De verpleegkundige van Buurtzorg  verwijst zo nodig na overleg met de huisarts naar Karin de Jong. Door regelmatig overleg binnen het Buurtzorg + team en een gezamenlijke rapportage in het zorgdossier, is er een optimale afstemming in de geleverde zorg aan de cliënt.

 

Buurtzorg + Haren, verpleging en verzorging thuis

tel 06 23 909 926

haren@buurtzorgnederland.com

 

 

 

Samenwerking met Ergotherapie De Jonge & Roorda

 

Fysiotherapiepraktijk Karin de Jong werkt samen met de ergotherapiepraktijk De Jonge & Roorda. Deze praktijk is gespecialiseerd in het behandelen en adviseren van mensen met een verstandelijke beperking, sensorische integratieproblemen, zit- en ligproblemen, autisme, neurologische problemen, zoals Parkinson, CVA en ALS, spierziekten en Cerebral Palsy (CP).Ook valpreventie, spalken en handfunctie behoren tot de specialisatie van ergotherapie De Jonge & Roorda.

 

Fysiotherapiepraktijk Karin de Jong maakt zo nodig gebruik van de behandelruimtes van de ergotherapiepraktijk De Jonge & Roorda. Ook verzorgt Karin de Jong samen met een ergotherapeut een training valpreventie: Vallen verleden tijd. Cliënten worden zo nodig naar elkaars praktijk verwezen.

 

Ergotherapie Haren, De Jonge en Roorda

Hooftlaan 73

 9752 GC haren

 tel 050 542 24 48

 tel 06 533 563 43

 tel 06 139 234 58

www.ergotherapieharen.nl

 

 

 

Samenwerking met Ergospectrum

 

De ergotherapeuten Miep van Hees en Hilbrand Huizinga van ErgoSpectrum hebben als speciale expertise het behandelen en begeleiden van mensen met neuromusculaire aandoeningen, met name ALS, PSMA en Duchenne. De praktijk ErgoSpectrum maakt deel uit van het ALS-team van het UMCG. Bij de behandeling van patiënten met neuromusculaire aandoeningen werkt Karin de Jong samen met de ergotherapeuten van ErgoSpectrum. Samen zorgen zij voor het optimaliseren van de zitvoorziening en andere hulpmiddelen.

Door gebruik te maken van elkaars expertise is het mogelijk  ten aanzien van hulpmiddelen en trainingen een groter effect te bereiken.

 

ErgoSpectrum

Hoofdstraat Oost 28

9981 AH Uithuizen

0595 434 434

Oude Boor 7

9922 PL Westeremden

tel 06 292 922 901

 

 

 

Samenwerking met Fysio- en Manuele Therapie Amesz

 

 Fysiotherapiepraktijk Karin de Jong en Fysio- en Manuele Therapie Amesz werken samen op het gebied van manuele therapie en Dryneedling.

 

Cliënten die baat hebben bij deze specialismen zullen door Karin de Jong verwezen worden naar Rob Amesz. Bij cliënten met een verstandelijke beperking kunnen de behandelingen door Karin de Jong en Rob Amesz samen gegeven worden.

 

Fysio- en Manuele Therapie Amesz

De Hulstlaan 2

9351 EB Leek

tel 0594 518322

info@fysiotherapiepamesz.nl

www.fysiotherapieamesz.nl

 

 

 

 

Samenwerking binnen het FysioNetwerk Parva

 

Ik ben nauw betrokken bij en lid van het Parva FysioNetwerk. Dit is een netwerk van kleinschalige fysiotherapiepraktijken in het noorden van het land. In de aangesloten praktijken staan betrokkenheid, persoonlijke aandacht en flexibiliteit voorop. Een grote groep patiënten kiest bewust voor een kleinschalige praktijk, omdat ze zich hier meer op hun gemak voelen dan in een grote praktijk. Ook het feit dat ze behandeld worden door een vaste therapeut is voor hen een pré. Wij denken dat dit persoonlijke contact het slagen van de therapie ten goede komt.

 

Parva is een vereniging van kleinschalige fysiotherapiepraktijken in de drie noordelijke provinciën. In 2014 zijn er bijna vijftig praktijken bij aangesloten.

 

Binnen Parva FysioNetwerk bestaan bijna alle specialismen binnen de fysiotherapie.

We werken samen op het gebied van scholing en kennisoverdracht. Ook verwijzen we patiënten naar elkaar. Door dit netwerk kunnen we gezamenlijk activiteiten ondernemen, zoals samen cursussen volgen en gezamenlijk naar buiten treden in de communicatie met zorgverzekeraars en cliëntenorganisaties..

www.parva-fysionetwerk.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karin de Jong

 

specialistisch

fysiotherapeut

 

 

 

ontwerp: jandurk.nl