Fysiotherapie

.... bij u thuis!

 

Blijf op de been

 

Op de been blijven is belangrijk voor uw zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Is dat niet meer zo vanzelfsprekend en bent u bang op te vallen, dan zult u merken dat u ook minder gaat bewegen en uw conditie en kracht af gaat nemen.

 

Met het “Blijf op de been” programma bieden wij professionele ondersteuning op maat. Zodat u op uw eigen wijze kan werken aan het behouden van uw zelfstandigheid en zelfvertrouwen

 

Samen met u maken we een valanalyse en stellen een op maat gemaakt advies en plan op. Dit plan kan bestaan uit;

 

  • Het Otago oefenprogramma, dit bestaat uit oefeningen tbv. Spierkracht en balans die u thuis uitvoert in/of in groepsverband, onder begeleiding van de fysiotherapeut. Dit oefenprogramma duurt drie maanden.

 

  • “Vallen verledentijd “ dit is een vaardigheidstraining waarbij u situaties oefent waarin u bang bent om te vallen. Deze training bestaat uit 10 bijeenkomsten van één uur. Dit gebeurt in groepen van max. 8 personen.

 

  • Advies om uw huis en omgeving veiliger te maken. Hiervoor komt een ergotherapeut bij u thuis langs. Zij kan ook adviseren over het gebruik van hulpmiddelen.

 

  • Individuele begeleiding bij angst om te vallen. Angst kan hardnekkig zijn. Ontspanningsoefeningen, aandachtoefeningen ( mindfullness) en oefeningen vanuit de haptonomie kunnen u dan helpen.

 

  • Wandelen, in groepsverband en zo werken aan fitheid, met professioneel advies op het gebeid van looptechnieken en houding.

 

  • Fitness in kleine groepen waarbij we na een warming-up, het hele lichaam langs gaan, wat betreft bewegelijkheid, spierkracht en conditie.

 

Blijf op de been kwam tot stand vanuit een samenwerking van fysiotherapeuten en ergotherapeuten in Haren, Eelde-Paterswolde en Groningen-Zuid.

 

Meer informatie vindt u op www.bljfopdebeen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karin de Jong

 

specialistisch

fysiotherapeut

Klant ervaring

“Het is voor mij heel fijn dat de behandeling aan huis wordt gegeven”, aldus meneer Hufstadt.

>> lees verder

 

 

Een oefening ( video)

Als u moeite krijgt om op te staan uit de stoel dan staat hier een mooie oefening om het opstaan te verbeteren:

>> bekijk video

 

 

Interessante website,

links en Apps.

 

Artrose in Beweging

 

CVA oefenapp

 

Actief bij dementie

 

>> lees verder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is thuiszorgfysiotherapie?

______________________________________________________

ontwerp: jandurk.nl