Fysiotherapie

.... bij u thuis!

 

Bedrijfsfysiotherapie

 

De Bedrijfsfysiotherapeut is gespecialiseerd in het creëren van een gezonde werkomgeving binnen een bedrijf of organisatie.

Zij doet dit door de fysieke werkbelasting, de werkplek en de belastbaarheid van de medewerker in kaart te brengen. Als hier knelpunten zijn, kan zij u adviseren om maatregelen te nemen waarbij medewerkers duurzaam inzetbaar blijven.

 

In 2005 rondde ik de post HBO-opleiding Bedrijfsfysiotherapie af. Als praktisch specialist kan ik  goed werkzaamheden en werkwijzen analyseren.

Door de juiste vragen te stellen en medewerkers zelf de oplossingen te laten formuleren, ondersteun ik organisaties bij het verminderen van verzuim en het verbeteren van de inzetbaarheid van de medewerkers.

 

Ik heb ruime ervaring in het ondersteunen van organisaties en werknemers in de gezondheidszorg, maar ook bij het MKB en de dienstverlenende sector.

Vanaf 2005 was ik als bedrijfsfysiotherapeut werkzaam voor een arbodienst, Gardien bedrijfsfysiotherapie en voor mijn eigen adviesbureau Bedrijfsadfys.

Sinds 2016 is Bedrijfsadfys ondergebracht binnen mijn fysiotherapiepraktijk.

 

Als bedrijfsfysiotherapeut richt ik mij op de preventie van lichamelijke klachten ten gevolge van werk.

 

 

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karin de Jong

 

specialistisch

fysiotherapeut

Pijn na lang zittend werk?

Veel houding klachten komen omdat we steeds moeilijker lang rechtop kunnen blijven zitten. We zakken wat in en gaan met het hoofd en schouders naar voren  zitten, omdat dit in eerste instantie minder energie kost.

>> lees verder

 

 

 

Ervaringen van klanten

Als zorgmanager van Thuiszorg Comfort op locatie S&S heb ik de  ervaring met jou dat je zowel naar de medewerkers in de zorg als de bewoners van S&S  bijzonder goed en geduldig luistert .

>> lees verder

 

 

 

Interessante website,

links en Apps.

 

• Aanleggen van een glijrol/glijzeil zonder te kantelen

>> bekijk video

 

Wat is een goede bureaustoel?

 

Gezond en zeker

 

>> lees verder

 

 

 

 

 

Wat is bedrijfsfysiotherapie?

______________________________________________________

 • ▼ Voorbeelden van projecten

  Voorbeelden van projecten waarbij ik betrokken ben als Bedrijfsfysiotherapeut:

   

  • Voorlichting “gezond beeldschermwerk” voor medewerkers van accountantskantoor Alân. Een praktijkgerichte voorlichting waarbij de medewerkers  hun eigen stoel leerden instellen. Maar ook werden de  eerste signalen van (over)belasting en de mogelijkheid van bewegen tussen de beeldscherm werkzaamheden door, besproken. Zodat gedragsverandering direct draagvlak had.

   

  • Autowerkplek onderzoek en advies bij  C+ certificering BV. Twee medewerkers hadden rugklachten welke verergerden door lang zitten in de auto. Na een analyse van het zitten in de auto, de maatvoering van de medewerker en zijn autostoel, volgde een advies. Voor de een is dit een autostoel op maat, maar voor de ander het optimaal leren gebruik maken van de instelling van de auto.

   

  • Een training til- en transfertechnieken bij Thuiszorg Comfort, zij bieden 24 uurs zorg bij Schots en Scheef.  Samen met de cliënten en medewerkers bracht ik de fysieke knelpunten in de zorgverlening in kaart en vertaalde ik ze naar een praktijktraining en instructie voor alle medewerkers. Voor de  handelingen die knelpunten gaven, maakte ik in samenwerking met betrokkenen protocollen.

   

 • ▼ Werkwijze

  Tijdens het eerste contact  brengen wij samen de vraag, wensen en knelpunten in kaart. Vervolgens stuur ik u een zo specifiek mogelijke offerte. Zodra we tot overeenstemming gekomen zijn wat betreft de offerte, starten we het traject.

  Een kennismakingsafspraak is altijd vrijblijvend.

  Via Contact kunt u een afspraak maken.

   

  Ik heb contacten met andere regionaal werkende organisaties op het gebied van de arbodienstverlening, zoals verzuimmanagement, arbodienst, bedrijfshulpverlening en leveranciers van hulpmiddelen.

  Door deze samenwerking is een brede arbo-aanpak mogelijk.

   

   

 

ontwerp: jandurk.nl